Elixer Consultancy

Kerkstraat 36 5711 GW Someren

WhatsApp06-28254184

Bel ons0493-496357

Mail onsinfo@elixerconsultancy.nl

Meer mensen hebben last van werkstress

Vorig jaar had nog één op de acht mensen in Nederland last van werkstress, nu is dat één op de zeven.

Dat blijkt uit cijfers van Onderzoeksinstituut TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek, die maandag worden gepubliceerd.
Met ruim één miljoen werknemers die aangeven met werkstress te maken te hebben, blijft dat beroepsziekte nummer één in Nederland.
Van maandag 16 tot en met donderdag 19 november houdt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor de tweede keer de Week van de Werkstress. Dit keer is er vooral aandacht voor jongeren. Die groep loopt het grootste risico op een burn-out, stellen het ministerie en de onderzoekers.

Aantrekkende economie

De aantrekkende economie is vermoedelijk een van de oorzaken van de toename van de werkstress. ”Veel bedrijven hebben reorganisaties achter de rug. Het werk neemt in veel gevallen nu weer toe, en dat komt allemaal terecht bij de mensen die over zijn gebleven bij die bedrijven”, legt Seth van den Bossche, onderzoeker van TNO, uit.
”En werknemers hebben in de tijd van recessie lang doorgewerkt, ook als ze al klachten hadden. Dat komt nu tot uiting.” De campagne van het ministerie kan ook een rol hebben gespeeld. Dat kan volgens de onderzoekers sommige mensen er eerder toe hebben aangezet hun klachten te melden.

Meer lezen: https://www.nu.nl/werk-en-prive/4162768/meer-mensen-hebben-last-van-werkstress.html